DASTURLASHDA RPN DAN FOYDALANISH - Mamatov, Omadjon (Журнал математики и информатики, 2024)
RPNning o‘ziga xos xususiyati shundaki, barcha operandlar amal belgilaridan oldin joylashtiriladi. Bu esa ifodalarni baholash jarayonida samaradorlikni oshiradi va natijaviy hisoblashlarni tezlashtiradi. RPN dan dasturlashda foydalanish, operatorlarning to‘g’ri qo‘llanilishini ta’minlaydi va kalkulyatorlarda hisob-kitoblarni bajarishda qulaylik yaratadi. RPN qisqa yozuv va tez hisoblash imkonini berishi sababli, portativ va o‘rnatilgan hisoblash qurilmalari uchun muhim hisoblanadi.