MATEMATIKA DARSLARDA NOSTANDART TENGSIZLIKLARNI YECHISH USULLARI. - Qahhorov, Muhruddin; Qahhorova , Dilnigor (Журнал математики и информатики, 2021)
Nostandart tenglamadan tenglik belgisi tengsizlik belgisi bilan almashtirilsa, nostandart tengsizlik deb ataluvchi tengsizlik hosil bo’ladi. Nostandart tenglamalarning yechishning umumiy usuli mavjud bo’lmagani kabi, nostandart tengsizliklarni yechishning ham umumiy usuli mavjud emas. Shu sababli, nostandart tengsizliklarni yechishda ham shu tengsizlikka xos bo’lgan chuqur mantiqiy fikr yuritishga to’g’ri keladi.