BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING BILIM VA KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTORISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (BOSHLANGʻICH TA’LIM FANINI OʻQITISH MISOLIDA) - Boymurodova, Rayxon (Журнал математики и информатики, 2024)
Maqolada boshlangʻich sinf oʻqituvchilarini tayyorlashda ularning kasbiy-pedagogik faoliyatini mazmunli va sifatli tashkil etish, oʻquvchilarning bilimini oshirishga yoʻnaltirilgan zamonaviy texnologiyalardan samarali foydalanishga oʻrgatishning zaruriy jihatlari yoritilgan. Boʻlajak boshlangʻich sinf oʻqituvchilarini intellektual va ma’naviy salohiyati yuksak yangi avlod kadrlarini tayyorlash, ta’lim tashkilotlari bitiruvchilari zamonaviy kasb egalari boʻlishlari uchun ularda zarur koʻnikma va bilimlarni shakllantirishning zaruriy jihatlari ochib berilgan. Boshlangʻich sinf oʻqituvchilariga qoʻyiladigan talablar pedagogik, psixologik va sotsiologik xarakterga egaligi bilan ahamiyatli hisoblanadi.