“KEYS-STADI” METODIDAN FOYDALANIB OʻQITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI ANIQLASH - Mardankulov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2024)
Ta’lim muassasalari tinglovchilarning har tomonlama qiziqishlarining egallayotgan kasbiga yoʻnalganligi, mustaqil fikrlashi, ijod qilishi, faolligi hamda kasbiy jihatdan ahamiyatli hisoblangan kompetensiyalarni rivojlantirish, kasbiy kompetentlikni shakllantirish hamda oʻz-oʻzini takomillashtirishi, bilimlarni toʻplash, qayta ishlash va uzatish, mantiqiy ketma-ketlikda yaratish va kelajakda kasbiy faoliyatni tashkil etishda ularni samarali qoʻllay olishni oʻrganish kabilarni oʻzida mujassam etadi.