BO’LAJAK MATEMATIKA VA INFORMATIKA O’QITUVCHISINI TAYYORLASHDA MUSTAQIL TA’LIMNING AHAMIYATI - Nosirova, Dilnoza (Журнал математики и информатики, 2020)
Har bir fan bo'yicha mavjud ma'lumotlarni puxta egallash, egallagan bilim, ko'nikma va malakalarni amaliyotda qo'llay olish o'z mutaxassisligi bo'yicha malakasini muntazam oshirib borish, o'z sohasi bo'yicha dunyo miqyosidagi yangiliklardan doimo xabardor bo'lish va ulardan o'z faoliyati davomida foydalana olish, innovatsion faoliyat olib borish, bunda masofaviy ta'lim texnologiyalaridan samarali foydalanish bo'lajak mutaxassislar oldiga qo'yilgan davr talablaridandir. Bugungi kunda talabalarni yuqoridagi talablarga javob bera oladigan mutaxassis qilib yetishtirish muhim ahamiyatga ega bo'lib, u ta'lim jarayonini mustaqil bilim olish asosida, yangicha ko'rinishlarda tashkil qilishga undaydi.