Haqiqiy koeffisientli ko’phadlar ildizlari sonini topish metodi haqida. - Xummamatova, Kamola; Xolmurodov, A (Журнал математики и информатики, 2020)
Pedagogika oliy ta’lim muassalalarida matematika yo’nalishi talabalariga algebra va sonlar nazariyasi kursida ko’phadlar moduli o’qitiladi. Ko’phadlarning ildizlari haqidagi masala dolzarb masalalardan hisoblanadi. Chunki koeffisientlari haqiqiy sonlardan iborat bo’lgan ko’phad ildizlarining aniq qiymatlarini topish metodlari mavjud emas. Shunga qaramasdan, mexanika, fizika va texnikaning turli tarmoqlarida uchraydigan xilma-xil muammolarni hal qilish ko’phadlarning ildizlari haqidagi masalaga keltiriladi, shu bilan birga bu ko’phadlarning darajalari ba’zan ancha katta bo’ladi.