КОМПЬЮТЕРЛИ МОДЕЛЛАШТИРИШ ТАЛАБАЛАРНИНГ ТАДҚИҚОТЧИЛИК ҚОБИЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ВОСИТАСИ СИФАТИДА - Жумабоев, Сарвар (Журнал математики и информатики, 2022)
Ушбу мақолада ўқув жараёнининг турли босқичларида компьютерли моделлаштиришни ўрганиш, жараён сифатида кўриб чиқилади, компютерли математик моделлаштиришни ўрганишда талабалар томонидан эгалланган компетенциялар шакллантирилади ва мактабда олинган компетенцияларни янада ривожлантириш зарурати асосланади. Математика ва информатика фанларини ўқитишга қўйиладиган педагогик талаблар, талабаларини компьютерли имитацион моделлар орқали ўқитишга бўлган янгича ёндашув таклиф этилади. Бу методика компетенцияга асосланган ёндашув тамойилларига, математика ва информатика ўқув фанлари ўртасидаги фанлараро боғланишга асосланади ва талабаларнинг тадқиқотчилик компетенциясини шакллантиришга хизмат қилади.