XATOLIKLARNI BAHOLASH - Nuraliyev, To'lqin (Журнал математики и информатики, 2022)
a taqribiy soni deb, aniq a0 sonidan deyarli farq qilmaydigan va hisoblashlar oxirida almashtiriladigan songa aytiladi. Taqribiy a soni va uning aniq qiymati a0 orasidagi a-a0 ayirma va a taqribiy soninig xatoligi deb yuritiladi va odatda bu ko’rsatgich noma’lum bo’ladi. a sonining taqribiy xatolik qiymati deganda