RAQAMLI TEXNOLOGIYALARINING UMUMIY O‘RTA TA’LIM TIZIMIDAGI RIVOJLANISHI VA YANGI TEXNOGIYALARNI DARS JARAYONLARDA QO‘LLASH - Nizamov, Sh (Журнал математики и информатики, 2023)
Raqamli texnologiyalar bugungi kunda har bir sohaga kirib bormoqda. Jumladan, ta’lim bilan integratsiyallashuvi dars sifatini oshishiga hamda internet tarmog‘i orqali eng yangi ma’lumotlarni topishga zamin yaratmoqda. Ayniqsa, dars jaryonlarida kompyuter texnologiyasidan foydalanish, sifatli va qiziqarli dars mashg‘ulotlarini tashkil etish uchun imkoniyatlar yaratib beradi. Ushbu maqolda maktablarda darsni kompyuter texnologiyasi orqali integratsiyallashgan holda tashkil etish metodiklari haqida umumiy tushuncha va yondashuvlar, tajribalar batafsil ifodalangan.