GLOBALLASHUV JARAYONIDA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ZAMONAVIY PSIXOLOGIK XIZMAT KO’RSATISH MASALAARI - Eshmurodov, Olmosbek; O’roqova, Laylo (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi globallashuv jarayonida axborot texnologiyalarining ham tezkor jadallashuvi va ta’limning intensiv usullari hamda maktab va maktabgacha ta’lim tashkilkotlarida psixologning axborot texnologiyalaridan qay darajada foydalanish zaruriyati hamda buning ijobiy yutuqlari haqida yoritilgan. Ta’lim tashkilotlarida ishning oson borishi hamda ortiqcha qog’ozbozlikdan qutulishning chorasi bo’lgan axborot texnologiyalari inson faoliyatida qulaylik yaratdi. Bugungi kunda nafaqat psixolog faoliyatida buni tadbiq etish balki har bir sohada axborot texnologiyasi qulayligidan foydalanish bugingi kunning dolzarb masalasi va talabidir