O‘SMIR YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA MILLIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH - Toshpo’latova, Nodira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2025)
Ushbu maqola milliy tafakkurni shakllantirishda interaktiv ta’lim metodlari va ijodiy yondashuvlar, o‘zining tarixiy, madaniy va tiliga bo‘lgan hurmatini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. O‘smir yoshdagi o‘quvchilarga milliy tarixni, urf-odatlar, an’analar va madaniyatni o‘rgatish ularning o‘z vataniga bo‘lgan sevgi va hurmatini oshiradi. Milliy tarixning muhim voqealari, mashhur shaxslar va yurtimizdagi madaniy meros haqida bilimlarni shakllantirish haqidagi ma`lumotlar to‘g‘risida bayon qilingan.