TALABA – QIZLARDA TAZYIQ VA TAJOVUZGA QARSHI DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY ASOSLARI - Uktamova, Umida (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Maqolada talaba qizlani erta turmush qurushlarining quvonch-u tashvishlarini to’g’ri yo’lga qo’yish va uning mazmun moxiyati yoritib berish, talaba qizlarning oilaviy muammolar yechimi oiladagi sog`lom psixologik muhit yaratilishiga, oilaviy zo’ravonlik va uning kelib chiqish sabablari, oilaviy muhitda ijtimoiy etishmovchilik oqibatlari, erta ajrimlarni oldini olish masalalari yoritib berilgan.