НОТЎЛИҚ ОИЛАДА ВОЯГА ЕТАЁТГАН БОЛАЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ, ПСИХОЛОГИК ВА МАЪНАВИЙ-АХЛОҚИЙ ҲОЛАТЛАРИ ТАҲЛИЛИ - Ахмедова, М. (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ушбу мақолада бугунги кунда нафақат Ўзбекистоннинг, балки бутун дунёнинг глобал муаммоларидан бири бўлмиш – нотўлиқ оилада вояга етаётган болаларнинг ҳуқуқий, психологик, ахлоқий ҳолатлари ўрганилади. Шунингдек, ажрашишдан сўнг фарзанд олидида ота-она бурч ва мажбуриятларининг диний ҳукмлари ҳам таҳлил қилинади. Маълумки, ҳар бир жамият асосини бахтли ва мустаҳкам оила ташкил этади. Оила маънан бахтли бўлгандагина, моддий неъматлар кўзга кўринади, демографик муаммолар ҳал этилиб, ҳар бир инсон ўз соҳаси ривожи учун хотиржам ҳисса қўша олади. Оила мустаҳкамлигига раҳна солувчи муаммолар ва уларнинг оқибатини ўрганиш, таҳлил қилиш ҳамда улардан тўғри хулоса чиқара билиш оила ва жамият келажагини фаровон бўлишига олиб келади.