MUSIQA SAN’ATIDA PSIXOLOGIYA: XAYOL VA TASAVVUR - Omonov, Xasan (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada psixologiyada tasavvurning faolligi, uning ijodkorlik xususiyati kompozitor, ijrochi faoliyatida, ularning yangi musiqiy badiiy obrazlar yaratishida yetakchi rol o‘ynashi, xayol, tasavvur, fantaziya musiqa san’atiga shu qadar yaqinki, hatto aynan «fantaziya», «xayollar», «orzular» deb atalgan ko‘pgina musiqiy asarlar mavjudligi to‘g‘risida yoritiladi.