BO‘LAJAK TARBIYACHILAR KASBIY XUSUSIYATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Turopova, M (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maktabgacha talim alohida vazirlik sifatida tashkil qilinganligi yosh avlod tarbiyasining eng quyi pog‘onasiga naqadar katta etibor berilayotganligiga yaqqol misol bo‘la oladi. Jumladan O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2016-yil 29-dekabrdagi “2017-2021 yillarda maktabgacha ta’lim tizimini yanada takomillashtirish choratadbirlari to‘g‘risida”gi[1], O‘zbekiston Respublikasi maktabgacha ta’lim tizimini 2030 yilgacha rivojlantirish konsepsiyasini tasdiqlash to‘g‘risida”gi 2019-yil-10 maydagi PQ-4312/3106-sonli qarori PQ-2707- sonli qarori, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2017-yil 30-sentabrdagi “Maktabgacha ta’lim tizimi boshqaruvini tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari to‘g‘risida” PF-5198- sonli Farmoni, ushbu tizmni yanada rivojlantirish bo‘yicha umumiy kompleks chora-tadbirlarni o‘zida qamrab oladi. [1] Lex.uz malumotlaari asosida