Мулоқот маданиятининг ривожланиши психологик омиллари. - Toshnazarova, Uzukoy (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Бугунги кунда талабаларнинг таълим олишида эътибор, асосан, билимлар ва методларни эгаллашга қаратилган, аммо инсоний муносабатлар, ўзаро касбий фаолият сирларини эгаллашга етарлича диққат-эътибор берилмаяпти. Амалиётда ҳар қандай замонавий мутахассиснинг ҳаёт йўлида унинг самарадорлигининг асосий муҳим омили сифатида унинг одамлар билан ишлай олиш маҳорати белгиланган. Мулоқот соҳасининг шаклланиш ва ривожланиш жараёнининг ўзи комплекс хусусиятга эга бўлиши лозим, чунки бу бошқа касбий фанлар билан интерацияни яқинлаштиришга имкон беради.