ILMIY DUNYOQARASHNI YUKSALTIRISH YORDAMIDA TALABALARGA AQLIY TARBIYA BERISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Kamolova, Shirin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada jamiyatni rivojlantirishning harakatlantiruvchi kuchi bо‘lish, axborotlarni ishlab chiqish va undan rejalashtirilgan maqsadlarda samarali foydalanish masalasi о‘rganilgan. bо‘lajak boshlang‘ich sinf о‘qituvchilarning ilmiy dunyoqarashini kengaytirishning algoritmik tizimi ta’lim-tarbiya sohasidagi kо‘pgina muammolarni optimal yechimlarini topish uchun universal metodologiya bо‘lib, ozgina о‘zgartirishlar qilish orqali undan boshqa shunga о‘xshash muammolar optimal yechimini topishda ham foydalanish hamda Ilmiy dunyoqarashni yuksaltirish yordamida talabalarga aqliy tarbiya berishni takomillashtirish atroflicha yoritilgan.