Xotin-qizlarni sport mashqlari bilan shug’ullanishining fiziologik asoslari. - Ochilov, Navro’zbek (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Turli yoshdagi xotin-qizlarning jismoniy mashqlar bilan shug’ullanishi asosan ikkita maqsadga qaratilgan bo`lib, ularning biri salomatlikni yaxshilash bo`lsa, ikkin-chisi sport sohasida erkaklar bilan yonma-yon turib, imkoniyatlarini namoyon qilib, o`z shon-shuxratini himoya qilishdir.