O`QUVCHILARNI JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA HARAKATGA O‘RGATISH JARAYONI TUZILISHINI LOYIHALASH - alibekov, dilshod; Boboqulov, Uchqun (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Annotatsiya: Ushbu quyida berilgan maqolada jismoniy tarbiya darslarida harakatga o‘rgatishning pedagogik asoslarini nazariy va amaliy jihatdan shug‘ullanuvchilar uchun muhim ahamiyatga ega ekanligi va amaliyotga keng tadbiq etish kerakligi , sportchi mutaxassislarni tayyorlash jarayonining ijtimoiy va biologik jihatlari bilan sport-texnika natijalarining o‘sish sur’ati orasidagi o‘zaro ta’sir tamoyillari haqida fikr yuritilgan.