JISMONIY MADANIYAT O‘QITUVCHILARNING PSIXOLOGIK- PEDAGOGIK BILIMLARINI INTEGRATSIYA JARAYONNING AXAMIYATI: JISMONIY MADANIYAT O‘QITUVCHILARNING PSIXOLOGIK- PEDAGOGIK BILIMLARINI INTEGRATSIYA JARAYONNING AXAMIYATI - norqulov, shokir (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Sport turlarini o‘qitish metodikasi kafedrasi dotsent Annotatsiya. Ushbu maqolada bo‘lajak jismoniy madaniyat o‘qituvchilarning psixologikpedagogik bilimlarini integratsiya jarayonning ta’lim-tarbiya, fanlararo aloqa prinsiplprining ayrim jihatlari yoritilib berilgan. Tayanch so‘zlar: boshlangich ta’lim, o‘qituvchi, integratsiya, komponent, psixologikpedagogik, prinsiplar,bilim, ko‘nikma, malaka. Davlatimiz rahbari bolalar tarbiyasi jarayonida o‘z ishini puxta biladigan, malakali va har bir bolaga individual yondasha oladigan pedagog-kadrlarni jalb qilgan holda, ularni go‘daklardan fikr va tafakkurni to‘g‘ri shakllantirib bormasak, kelajakda yuksak saviya, bilim va ma’naviyatga ega bo‘lgan barkamol avlodni tarbiyalash, yosh avlodni tarbiyalashning asosiy bo‘g‘ini bo‘lgan boshlang‘ich ta’lim tizimini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilishi lozimligini ta’kidlaganlar.