ОПИСАНИЕ ЭМОЦИОНАЛЬНОГО СТРЕССА И ХАРАКТЕРИСТИКИ ВЛИЯНИЯ СТРЕССА НА ФИЗИКО-ТЕХНИЧЕСКУЮ ПОДГОТОВКУ ИГРОКОВ - hasanov, anvar (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Maqolada stressning sportchining raqobatbardosh faoliyatiga salbiy ta'siri muammosi ko‘rib chiqilgan. Adabiyot ma'lumotlarini nazariy tahlil qilish asosida "stress" tushunchasining mazmuni aniqlanadi, ichki va tashqi xarakterdagi sport faoliyatining stress omillari konkretlashtiriladi va ularning namoyon bo‘lish xususiyatlari,stressga qarshilikni shakllantirish uchun irodaviy fazilatlarga ega bo‘lgan sportchilarni tarbiyalash, o‘z qadr-qimmatini oshirish, ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish va aqliy o‘zini o‘zi boshqarishning turli usullarini qo‘llash tavsiya etiladi.