ПИЁДА ЮРИШ ВА ЮГУРИШ САЛОМАТЛИК ГАРОВИ - jo'rabayev., abdukarim. (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Ушбу мақолада инсон ўз саломатлигини яхшилаш соғломлаштириш учун пиёда юриш ва югуришнинг аҳамияти, саломатликни сақлаш ва организмни меъёрида машқлантириш воситаси саналган юриш ва югуриш организмда маромли бир текисдаги физиологик силжишлар қилади ва у одатланган, янгитдан ўрганиш зарур бўлмаган ҳаракатлар бўлиб, асаб зўриқишини юзага келтирмаслиги ҳақида маълумотлар берилган.