Boshlang'ich maktab yoshidagi bolalarda jismoniy fazilatlarni shakllantirishda ochiq o'yinlarning o'rni - Bo'riboyev, alisher (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Ushbu maqolada boshlang'ich maktab yoshidagi bolalarda tezlik, chaqqonlik, chidamlilik, moslashuvchanlik va kuch kabi jismoniy fazilatlarni shakllantiradigan ochiq o'yinlar tavsiflanadi, jismoniy fazilatlarning rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko'rsatadigan ochiq o'yin elementlari ko'rib chiqiladi.