Jismoniy tarbiya darslarida motivatsion texnologiyalarni qo'llashning didaktik imkoniyatlari - Urazboyeva, Adiba (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2023)
Ushbu maqola Jismoniy tarbiya darslarida motivatsion texnologiyalarni qo'llashning didaktik imkoniyatlari haqida bo’lib mavzu yuzasidan tadqiqotchi olimlarning fikr va mulohazalari chuqur o’rganib chiqildi. Motivatsiya tushunchalari va uni shakllantirishning asosiy nazariyalari ko'rib chiqiladi, ular sport bilan shug'ullanish motivlarining turli xil psixologik xususiyatlarini tavsiflaydi, ular muvaffaqiyat darajalari va o'quv faoliyatini baholash bilan aniqlanishi mumkin. Talabalarning sport bilan shug'ullanishga bo'lgan motivatsiyasining psixologik xususiyatlari o'rganiladi.