ГЛОБАЛЛАШУВ ДАВРИДА ВИРТУАЛ ТАҲДИДЛАРГА ҚАРШИ КУРАШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Абулҳасан, Нурийман (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Ушбу мақолада жамият ижтимоий-сиёсий барқарорлигига салбий таъсир кўрсатувчи омил сифатида кибермакондаги ҳуружлар, виртуал жиноятчилик ва унинг ғоявий асослари ҳамда амалга оширилиш технологиялари таҳлил қилинади. Виртуал технологияларнинг жамият ижтимоий ҳаёти ва инсоннинг кундалик турмуш тарзига таъсири ортиб бориши шароитида ундан ғаразли мақадларда фойдаланиш тенденциялари, бу борадаги сўнги кўрсаткичлар келтирилиб ўтилган. Шу билан бирга, мақолада виртуал маконда намоён бўлаётган кибертерроризм, киберҳуруж ва кибержиноят тушунчалари таҳлили асосида уларнинг жамият ижтимоий-сиёсий барқарорлигига таъсири баҳоланади