ЖАМИЯТ РИВОЖИДА МИЛЛИЙ ҚАДРИЯТЛАРНИНГ ЎРНИ - Аҳророва, Шаҳло (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2020)
Мазкур мақола миллат ва миллий қадриятлар, уларнинг жамият қурилишидаги ва қарор топишидаги ўрни, аҳамияти тўғрисида ёзилган. Унда ижтимоий институтларнинг миллий-маънавий хусусиятларга эга бўлиши, бу хусусиятларнинг мана шу институтлар фаолиятига таъсири келтирилган. Ҳуқуқий демократик жамият қурилиши эса ҳар бир жамиятнинг ўзига хос томонлари асосида амалга ошар экан, бунда миллий қадриятларнинг ўрни ҳам беқиёсдир. Чунки жамиятни юритувчи куч бўлган миллат шу қадриятлардан озиқланади. Шу қадриятлар асосида бирлашади.